Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyéb tipusok képes leírás - BMW.tlap.hu
részletek »

Egyéb tipusok - BMW.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: bmw.tlap.hu » Egyéb tipusok
Keresés
Találatok száma - 12 db
1-es sportkombi

1-es sportkombi

Amellett, hogy jelentősen szeretné csökkenteni az 1-es és 3-as sorozat gyártási költségeit a BMW, új modellek bemutatását is tervezi. Nem elégedett az 1-es sorozat bevételeivel a BMW, ám a bajorok pontosan tudják, miért nem termel elég pénzt. Költséges megoldás, hogy az 1-es a 3-as sorozat alapjaira épül, ezen a lehető leghamarabb szeretne változtatni Norbert Reithofer vezérigazgató. Drasztikus költségcsökkentésre készülnek Münchenben, méghozzá egyszerű, egyébként is logikus lépéssel: ezentúl az 1-es sorozatból fejlesztik majd a 3-ast, nem pedig fordítva. Ezzel párhuzamosan a BMW szeretné kelendőbbé is tenni az 1-est, ennek érdekében az Audi A3 Sportback mintájára új kivitelt készítene a három- és ötajtós változat mellé. A sportkombi variálhatóságával és valamivel nagyobb helykínálatával szerezhetne néhány új vevőt, de sokat profitálhat az 1-es a motorpaletta gazdaságosabbá tételéből is. 2011-re tervezik az új modellgeneráció bemutatását. Egy esztendővel később érkezhet az új 3-as, amely hosszúságban várhatóan nem nő, ellenben szélesebbnek ígérkezik és az 1-eshez hasonlóan megjelenhet belőle egy sportkombi, mely formailag az 5-ös GT-változatához lehet hasonló.

3-as sorozat

3-as sorozat

Megújul a BMW 3-as sorozata, amely évek óta a világ legnépszerűbb prémium modelljének számít. Célzott design-fejlesztései, tovább finomított belsőtér-kialakítása, az opcióként rendelhető BMW iDrive kezelési koncepció új generációja, átdolgozott motorpalettája, illetve a hajtástechnika a biztonság és a kényelem területén kínált innovációi avatják a megújult BMW 3-as Limousine és a megújult BMW 3-as Touring modelleket minden eddiginél vonzóbb ajánlatokká. Ráadásul A vezetés élménye most minden eddiginél szorosabb összhangot alkot a tudatos gazdaságossággal és a lehető legalacsonyabb károsanyag-kibocsátással. A BMW Hatékony Dinamika (BMW EfficientDynamics) koncepciónak köszönhetően az új BMW 3-as sorozat motorpalettájának mind a tíz tagja jóval alacsonyabb üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket mutathat fel, mint adott prémium szegmensbeli vetélytársaik.

Z4 hivatalos képek

Z4 hivatalos képek

Számos kémfotó és találgatás után a BMW hivatalos képeket és adatokat tett közzé a vadonatúj Z4-es roadsterről. A modell premierjét januárban, a Detroiti Autószalonon tartják, de a BMW már néhány héttel a leleplezés előtt minden részletet elárult az újdonságáról. Az új Z4-es mind külsőleg, mind a lemezek alatt alaposan átalakult, a vonalai sokkal letisztultabbak és elegánsabbak lettek, de a leglényegesebb változtatás, hogy eltűnt a hagyományos vászontető. Helyette kupé-kabrióként hódít tovább a Z4, amelynek teteje 20 másodperc alatt tűnik el a csomagtartóban. Az európai motorkínálat kezdetben három benzinesből áll, amelynek jelölései szintén újjak és hasonlóak az X6-osnál bevezetett kódnevekhez. A belépőszintet a Z4 sDrive23i jelenti majd egy 2,5 literes, 204 lovas sorhatos motorral, e fölött a Z4 sDrive30i lesz egy háromliteres, 258 lóerős motorral. A csúcsváltozatot a duplaturbós 3,5 literes sDrive35i jelenti majd 306 lóerővel. Ezzel a motorral a Z4 5,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra manuális váltóval, ám ha valaki megrendeli az opciós, 7 sebességes, duplakuplungos automatát, még ezen is javíthat egy tizedet.

Z4 Coupé-teszt

Z4 Coupé-teszt

A bajorok a Z4-gyel az érzelmekre hatnak. Építettek egy olyan sportkocsit, amely kategóriájából adódóan nem túl racionális, de amint valaki kipróbálja, birtokolni akarja. Megszokhattuk már, hogy az autógyártók nem csak az átlagos vevőkre gondolnak. Egyre nagyobb divat olyan autóval járni, amelynek megvételét észérvekkel nehéz megmagyarázni, viszont valamilyen életérzés miatt mégis sokan ácsingóznak rá. Ilyen például a mostani SUV mánia, amely autókra kár lenne ráfogni, hogy racionális, mégis sokan megveszenk érte. Mindenen átmegy, erőt sugároz, nem félek benne - mondják. Természetesen nem ez az egyetlen furcsa csoport, hiszen a kabriózás már ősidők óta nagy divat. A tesztünkben azonban egy újabb rétegmodell jelent meg, ez pedig a kétüléses sportkocsi. Nagyon lapos, kemény, mint a kő, veszettül megy, és álomszerűen kanyarodik. Ez a BMW Z4, és még valamivel több. A bajorok a Z4 formájánál nem bíztak semmit a véletlenre. Azt már megszokhattuk, hogy amióta Chris Bangle a főtervező, azóta egyszerű vonalvezetésű autó nem gördült ki a BMW gyárából.

Z8 menetpróba

Z8 menetpróba

Elnézést kérek, hogy még mindig remeg a kezem és kissé zilált vagyok, de az imént szálltam csak ki egy 400 lóerős BMW Z8-as volánja mögül. A 4,7 másodperces 100-ra gyorsulás és a 250 km/órás végsebesség megteszi hatását. Mindkettő megvolt! "Ha már roadster, menjünk nyitott tetővel! Mit nekem szemerkélő eső, baseball sapka hiány vagy szikrázó napsütés! Egy vérbeli roadstert mégsem lehet tesztelni felcsukott tetővel." - harsogtak a racionalitást nem tűrő gondolatok a fejemben, miközben az M1-es autópálya egyik parkolójában éppen a BMW Z8-as meghódítására készültem. Közben az ellentábor is belekezdett saját szózatába agyam másik féltekéjében: "Nem gondolod, hogy 200 fölött már a te drótszőrű hajadat is megcibálja a szél, vagy, hogy az eső nem tesz jót a gyönyörű vörös bőrkárpitozásnak?!" Kompromisszumos megoldást született, gondoltam, adok egy kövér gázt, elmegyek a következő parkolóig és legfeljebb majd ott felcsukom a tetőt újra. Újra, mivel a tető éppen zárt állapotban leledzett, és miközben a fenti gondolatsor korzózott agyam két fele közt, folyamatosan a tető kinyitásával bajlódtam.

5 GT bemutató

5 GT bemutató

Új járműkategóriát épített a BMW, az X5, X6 után megkeverték a paklit, amiből most a limuzin, a kombi és a szabadidő-autó különleges keverékét húzták elő. Kényelmes, mint egy hetes, praktikus, mint egy ötös kombi és sokoldalúan sportos, mint egy X6-os.

730d - BMW 7 teszt

730d - BMW 7 teszt

Ha nem is ítélet, de védhető vélemény, hogy a hetes BMW a most kapható legjobb luxuslimuzin. Vezettem Maybach-ot, Audi A8-at, Volkswagen Phaetont, Jaguar XJ-t és Lexus LS-t - álomautók, de amit tudnak, azt mind nyújtja a megújult, ötödik generációs BMW 7. Nyomatékos belépő motorja a maga 245 lóerejével könnyedén, ha kell, sportosan mozgatja a kéttonnás terhet, miközben átlagfogyasztása 10 liter alatt marad.

Concept 6: hat henger sorban

Concept 6: hat henger sorban

Bokszerekkel lett világhíres a BMW, mely még oldalkocsis motorkerékpárokat is gyártott 500-as, illetve 600 köbcentiméteres kéthengeresekkel. Aztán egy James Bond-film apropóján szakított a hagyományokkal, és piacra dobta soros négyhengeresét, az immár ugyancsak legendássá vált K modellben. És aki már csinált soros hajtóművet, nem áll meg a négynél, pláne, ha ott vannak példának a vetélytársak, a japán Honda 1000 CBX, az olasz Benelli Sei 750-es. Formában és szerkezetben is megtörte a bajor hagyományt a BMW, és elkészítette a Concept 6-ost. Azért volt mire alapozni, hiszen az ötven fokban döntött, soros, hathengeres több eleme is az 1,3 literes K blokktól származik. A gyári ismertető szerint 200 lóerősnél nagyobb lesz az új motor teljesítménye, és ami fontosabb, hogy 130 newtonméteres nyomatékot képes leadni. A prototípus kifejlesztésénél nagy előnyt jelentett, hogy az új erőforrás száz milliméterrel keskenyebb, mint az eddigi soros, hathengeres blokkok, így csak egy kicsivel szélesebb, mint a hagyományos nagy hengerűrtartalmú négyhengeresek.

BMW LL 04 olaj

BMW LL 04 olaj

Motorolajfutár - Házhoz visszük a minőséget! Mobil, Mobil1, Castrol, Agip, Esso, 77 Lubricants, Total, Elf, Re-cord kenőanyagok és egyéb ipari termékek forgalmazása. Speciális olajok, mint például: -Castrol SLX Professional Longtec for Volvo cars 0w-30 A5/B5 -Castrol SLX Professional Powerflow BMW LL04 5w-30 -Castrol SLX Professional Powerflow c3 0W-30 -Mobil Syst S V special 5w-30 VW 505.01 -Mobil Super 3000 Formula FE 5w-30 -Castrol Actevo X-tra 4T Scooter 5w-40

Hirdetés
Motorbérlés

Motorbérlés

A BMW-ről első körben egy elegáns, erős, sportos kocsi jut eszünkbe figyelemre méltó arányokkal. Azonban ott vannak a BMW motorok. Mérnöki precizitás, letisztult formák, kényelem és megbízhatóság. ezekkel a szavakkal jellemezhetünk egy BMW motort. Ha szeretné megtapasztalni milyen lehet egy R 1200 GS-en ülve róni hazánk útjait forduljon bizalommal a Zo-moto Kft.-hez. Prémium kategóriás motorunkat akár már egy napra is kibérelheti. Várjuk 25. életévüket betöltött ügyfeleinket, tapasztalják meg általunk a kétkerekű csodát.

BMW LCD kijelzők javítása

BMW LCD kijelzők javítása

Cégünk, a Pixelfix Kft. a BMW járművek, és számos egyéb autómárka pixelhibás LCD kijelzőegységének gyors, és szakszerű javítását végzi. Hozza be járművét, és akár már 2 órán belül elkészítjük a hibás kijelzőegység javítását, a műszerfal bontása nélkül! Internetes oldalunkon megtalálhatja az általunk javított autótípusok listáját, és sok egyéb információt is. Tekintse meg weboldalunkat a részletekért, elérhetőségeinkért és árainkért, ha gyors és szakszerű LCD kijelző javításra van szüksége járművében!

BMW 1200 GS és más motor bérlés

BMW 1200 GS és más motor bérlés

Klafa motorbérlési lehetőség! Szeretnél motorozni, de nincs járműved hozzá? Ilyen esetekben segít a motorbérlés Budapest városában! A moto24.hu oldalon a BMW 1200 GS motor bérlése mellett más bérmotorok is válaszhatóak. A motorkerékpár bérlés díjazását a járgány képe alatt találod. Ez azoknak praktikus, akiknek nincs pénzük sajátot venni, de a motorkerékpár bérléssel mégis mocizhatnak. A BMW 1200 GS -t nem a semmiért hívják a túraendúrók krémjének. Sok funkciójának eredményeképp perfekt választás motorkölcsönzésre. De ha inkább egy elegáns Yamaha chopper érdekelne, az is megoldható! Ha szeretnél túrázni indulni ezekkel a csodálatos gépekkel, lehetőséged van motorbérlést intézni Budapesten. Moto24 motor kölcsönző - A kétkerekűek imádóinak!

Tuti menü